Správná údržba týkového dřeva

Jak správně udržovat Váš zahradní nábytek Hartman z týkového dřeva? Není to opravdu nic složitého. Stačí i jen jednou za rok provést péči podle návodu, který najdete v tomto článku.

Zahradní nábytek Hartman obecně vyžaduje naprosto minimální údržbu, pouze týkovému dřevu je potřeba se jednou za čas krátce věnovat. My doporučujeme ošetřit týkový nábytek alespoň jednou ročně pomocí speciálních přípravků Hartman. Všechny je najdete také v sekci Údržba a ochranné obaly zde na našem eshopu.

Jakmile se do údržby pustíte, Vaším prvním krokem by mělo být očištění dřeva pomocí přípravku Teak Cleaner. Ten je určen pro všechny druhy a barvy týkového dřeva na produktech Hartman. Stačí lehce namočit nějakou hrubší houbičku (třeba tu, která je k čističi přibalena) tímto přípravkem a následně Vás venkovní nábytek s citem vydrhnout a odstranit jakékoliv nečistoty. Jakmile budete mít tuto fázi hotovu, před zahájením dalšího kroku nechte své dřevo zcela oschnout - za dobrého počasí by mělo stačit přibližně 30 minut.

Druhým krokem Vaší údržby by měla být aplikace přípravku Teak Protector, který opět dodá Vašemu nábytku původní barvu. Teak Protector je rozlišen pro různé druhy týkového dřeva Hartman, existuje proto Teak Protector Natural Teak, Teak Protector Recycled Teak a Teak Protector Grey Teak. Nezapomeňte si vybrat správnou variantu k Vašemu nábytku! Před použitím tento prostředek na vodní bázi protřepejte a promíchejte. Následně pomocí jemného hadříku (opět třeba pomocí toho, který je součástí balení) naneste na Váš nábytek tenkou vrstvu Protectoru a nechte jej působit. Přibližně jednu hodinu po aplikaci byste měli vidět efekt.

Jako poslední krok údržby můžete použít ještě přípravek Teak Shield, který na Vašem dřevě vyvoří tenkou ochrannou vrstvu proti působení povětrnostních vlivů a různým nečistotám při stolování. Opět stačí jemným hadříkem trošku nanést na suchý nábytek.

Tak, a to už je vše. Díky zde uvedenému postupu si Váš týkový zahradní nábytek může udržet svůj původní vzhled po mnoho let!